Portada
PROJECTES
Parcs de Nadal
Mostres i activitats culturals
Serveis socioculturals per adults i gent gran
Equipaments i punts d´informació juvenils
Oficina del voluntariat
Serveis educatius per infància i família
Serveis a les escoles
Activitats d´estiu per a infants i joves
Formació
VOLUNTARIS/ÀRIES
ENTITATS
CONTACTAR

Formació: Islamofòbia de gènere. Una eina per descolonitzar la mirada - a càrrec de Brigitte Vasallo

islamofòbia

Islamofòbia de Gènere

Aquest curs pretén situar la construcció de l’alteritat i l´oposició Orient/Occident dins el context del pensament colonial i veure’n la influència en les nostres pràctiques quotidianes de relació amb les comunitats musulmanes. Alhora es treballarà el coneixement bàsic de l’islam des d’una perspectiva no essencialista: conceptes històrics i dimensions culturals i polítiques, així com lluites de resistència. Finalment s’abordaran iniciatives per poder traçar punts de trobada i pràctiques de diàleg i descobrir confluències.

Brigitte Vasallo és una escriptora i activista, centrada en la islamofòbia, la interseccionalitat, el gènere i el racisme. És autora de la novel•la PornoBurka, prologada per Juan Goytisolo, i de nombrosos relats en llibres col•lectius com Un esforç més, coordinat per Espai en Blanc, (H)amor o Relatos Marranos, entre d´altres. Participa en mitjans com Catalunya Ràdio, el diario.es o Periodico Diagonal. És docent al Màster de Gènere i Comunicació de la UAB i col•laboradora del Pla Barcelona Intercultural. Dóna tallers sobre islamofòbia de gènere i sobre construccions LGTBI amb perspectiva transcultural i és consultora internacional del projecte INTIMATE – Citizenship, Care and Choice: The Micropolitics of Intimacy in Southern Europe, del Centro de Estudios Sociales (CES) de la Universitat de Coimbra.
extranet
login
password
entrar entrar
atlas butlletí
e-mail
alta alta
calendari
Juny 2017
DL DM DC DJ DV DS DM
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
CCCB
 
Culturnautes 2
 
CANVIA EL XIP
 
NOS[ALTRES]
 
Tallers CANVIA EL XIP
 

Ens trobaràs també a Facebook i Twitter!

S S

 
Fundació Sociocultural Atlas · c/ de la Virtut, 22, 1er pis 08700 Igualada · T. 938 055 792 · avís legal · · contactar · mapa web